Accessos directes:
Deixalleries i Punts Verds Fes-te el carnet de d'usuari Recollida de residus especials

Home

Les deixalleries són centres que reben i emmagatzemen de manera selectiva tot tipus de residus municipals i productes perquè puguin tornar a ser utilitzats, ja sigui a través de reparacions o mitjançant un procés de reciclatge que permeti recuperar i reutilitzar els materials que els componen.

Aquests centres poden recollir residus especials (pintures, bateries, piles, olis, radiografies...), voluminosos (mobles, electrodomèstics...), vegetals, runes i altres fraccions que es poden aprofitar, tots detallats en aquesta web. Aquestes deixalles se separen per tipus i diverses empreses solen ser les encarregades de recollir-les per reciclar-les i reaprofitar-les.

 Les deixalleries estan obertes en un horari determinat i disposen de personal que informa els usuaris sobre la gestió correcta dels materials aportats. El servei és gratuït per als particulars, sempre i quan no hi portin més de 500 kg diaris de residus.

 A l’àrea metropolitana de Barcelona hi ha deixalleries fixes, però també n’hi ha de mòbils i minideixalleries o punts verds de barri amb l’objectiu d’apropar aquest servei a tota la ciutadania. Les deixalleries mòbils són vehicles de recollida itinerant que se situen en diferents punts de la població segons un calendari establert, mentre que les minideixalleries o punts verds de barri són petites instal·lacions fixes. En aquests dos tipus d’instal·lacions hi podem portar residus de mida petita, com per exemple bombetes, CD, piles, petits aparells elèctrics i electrònics, etc.

  A més, fer servir les deixalleries de manera quotidiana ens permetrà gaudir d’una bonificació en la Taxa Metropolitana de Tractament de Residus, que es cobra en el rebut de l’aigua. Aquest descompte s’aplica d’un any per a l’altre, de manera que les visites fetes a la deixalleria durant un any repercuteixen en l’import de la taxa de l’any següent, fins a un màxim del 14% de descompte.