Accessos directes:

Residus

Plàstic film

És un tipus de plàstic transparent anomenat polietilè de baixa densitat (LDPE). S’utilitza fonamentalment en bosses d’escombraries, bosses dels comerços o el paper de plàstic transparent que es fa servir als embalatges. Tots els productes fets amb aquest material han d’anar identificats amb aquesta sigla o amb el número 4 dins d’un triangle de fletxes

A tenir en compte:

  • Els plàstics provoquen un fort impacte ambiental al llarg de tot el seu cicle de vida,  des dels efectes negatius de la indústria d’extracció i refinament del petroli fins als ocasionats pel seu abocament (no són biodegradables). Per aquest motiu, és molt important consumir-ne els mínims possibles i, a l’hora de llençar-los, dipositar-los al contenidor corresponent.

Tractament:

Per reciclar-lo, primer es tritura, es renta i finalment es transforma fins a obtenir-ne gransa, unes boletes de plàstic que serveixen de matèria primera a d’altres empreses per fabricar nous productes.  Les empreses que s’encarreguen de recuperar el plàstic film de l’àrea metropolitana són: Joaquim Borràs Mayol, Condaplast, Demplastic Reciclados, General de Polímeros, Tecnología y Reciclaje de Materiales, Revibasa i Tecnología Medio Ambiente (TMA).