Accessos directes:

Residus

Dissolvents

Són substàncies sintetitzades per indústries químiques o derivades del petroli que tenen la capacitat de dissoldre altres productes. L’aiguarràs, els alcohols, els clorats, els acetats, etc. tenen aquestes propietats.

A tenir en compte:

  • Hem de mantenir els envasos ben tancats i guardar-los drets, i si hem de manipular-los, fer-ho en llocs ventilats. Quan els portem a la deixalleria, és important que els lliurem ben etiquetats.

  • A l’hora de fer-los servir, procurem escollir els que siguin respectuosos amb el medi ambient o optem per solucions naturals: fregar el terra amb aigua calenta i llimona, vinagre o bicarbonat, o netejar els mobles amb una barreja a base de llimona i oli d’oliva.

Tractament:

SERTEGO s’encarrega de recollir aquests residus per reagrupar-los i portar-los a l’empresa Distiller, que els destil·la per poder-los recuperar en forma de monoproductes (acetones, metanols, isopropanols...). Si no és possible recuperar-los separadament, se’n formula un dissolvent barreja de diversos components i els residus derivats del procés es porten a una incineradora especialitzada.