Accessos directes:

Residus

Roba i calçat

És el conjunt format per la roba que utilitzem per vestir-nos i per a usos de la llar (roba de llit, draps, estovalles, etc) i el calçat de qualsevol mena (sabates, botes…) i de materials diversos com cuir o tèxtils.

A tenir en compte:

  • A la xarxa podem trobar moltes propostes divertides i fàcils per reciclar i transformar la nostra roba vella.

  • Abans de llençar la roba i les sabates que ja no utilitzem, podem mirar d’allargar-ne la vida donant-los a d’altres persones. Tenim moltes opcions: lliurar-los a entitats sense ànim de lucre, intercanviar-los o portar-los a les botigues de segona mà. Tota la roba, per vella que sigui, es pot reciclar.

Tractament:

Hi ha diferents empreses que classifiquen la roba de les deixalleries en funció del seu estat. Si és de qualitat es posa a la venda en botigues de segona mà, però si està feta malbé es ven a empreses tèxtils per fer-ne draps, borres o filatures.  Les empreses que se n’encarreguen són: Andròmines, Fundació Engrunes, Fundació Formació i Treball, Humana, Recibaix Empresa d’Inserció, Solidança i Recollim Empresa d’Inserció, la majoria de les quals, a més, fomenten la inserció laboral de persones en risc d’exclusió social.