Accessos directes:

Residus

Matalassos

Un matalàs és un sac rectangular de tela, cosit de tots costats i farcit de llana, crin, ploma, escuma de niló, làtex, etc., que serveix, estès sobre un llit, per dormir-hi o descansar-hi. N’hi ha a les llars i els hotels, però també a la indústria.

A tenir enc compte:

  • Els fabricants recomanen canviar el matalàs cada deu anys. Per mantenir-lo en bon estat i que ens duri més temps es pot ventilar l’habitació perquè s’evapori la humitat; També es pot protegir el matalàs amb una funda i periòdicament aspirar-lo i donar-li la volta per evitar deformacions.

  • La majoria de venedors s’emporten el vell sense cost, però i volem llençar matalassos o grans coixins, podem fer servir el servei municipal gratuït de recollida de residus voluminosos. Alguns municipis tenen recollides programades setmanals i d’altres fan les recollides amb cita prèvia.

Tractament:

La Noguera és l’empresa que s’encarrega del reciclatge dels matalassos recollits a les deixalleries de la xarxa de l’Àrea Metropolitana de Barcelona. Treuen les molles que s’aprofiten com a ferralla, i tota la resta (escuma de poliestirè, fibra de cotó, tèxtils, PVC...) es tritura i es reutilitza com a combustible.